Wekelijkse flamenco lessen

24. 11. 2013 Cursus, Danslessen, Training
Wekelijkse flamenco lessen

ana_todorovic_remco_fotoAna Todorovic geeft flamencodanslessen en cursussen voor alle niveau´s, van beginners tot gevorderden, in Den Haag en Amsterdam.

Gedurende het hele jaar zijn zowel zowel groepscursussen als privé-lessen te volgen. Ook korte introductieworkshops tijdens feesten en evenementen of voor bedrijven zijn mogelijk (zie subpagina Eenmalige workshops voor het aanbod of neem contact op).

Tijdens de flamencolessen verdiepen we ons in de rijke bewegingstaal van de flamenco. Alle aspecten van de flamenco komen aan bod:
– het krachtige voetenwerk (zapateado);
– arm- en handtechnieken (braceo);
– houding en coördinatie;
– de muzikaliteit en het ritme (compás);
– het klappen (palmas).
In de lessen wordt ruime aandacht besteed aan persoonlijke beleving en uitstraling en wordt uitleg gegeven over de achtergrond van flamenco/flamencostijlen en opbouw van de choreografie.

De lessen zijn te omschrijven als gedisciplineerd en enthousiasmerend met een gedegen aanpak van de techniek. Zij hebben een praktische insteek, waarbij het plezier en de individuele ontwikkeling van leerlingen en deelnemers altijd centraal staat!

Bekijk video.

 

Een flamencogitarist zal de lessen muzikaal begeleiden. Soms worden ook deskundigen op het gebied van theater & drama en een flamencozanger(es) gevraagd om het werkproces tijdens de lessen te ondersteunen.

Ter afsluiting van de cursussen vindt een leerlingenvoorstelling(en) plaats.

Voor meer informatie of een persoonlijk advies, neem contact op. Kom gerust ook eens kijken tijdens één van de lessen!

Foto: Remco van Blokland