AnaTodorovicDe danscarrière van Ana Todorovic begon in 1997. Inmiddels wordt zij beschouwd als een van de meest talentvolle flamenco-danseressen van Nederland, met een zeer persoonlijke dansstijl die zowel temperamentvol & krachtig als elegant is.

In 2000 won Ana de 2e prijs op een internationaal flamencoconcours, waarna haar danscarrière een vlucht nam. Sindsdien nam zij deel aan verschillende flamencoprojecten in binnen- en buitenland, zoals Tango meets Flamenco en op het prestigieuze Aux Gazelles in Wenen. Recentelijk stond zij met leden van het Nationaal Ballet op het Open Havenfestival van Almere, in een uniek samenwerkingsverband met het Antwerps Filharmonisch Orkest. Ana is vaste danseres bij het flamencogezelschap Labryénco (www.labryenco.nl), waarmee zij optreedt in diverse theaters en op festivals in Nederland.

Sinds 2003 is Ana werkzaam als flamenco dansdocente en choreografe. Zij geeft danslessen en workshops voor alle niveau´s (van beginners tot gevorderden), onder andere in Den Haag (Het Koorenhuis) en in Amsterdam (Studio de Wit). Met haar leerlingen treedt zij regelmatig op, zoals in het project Allehaagse, een samenwerkingsverband met het Nederlands Dans Theater, op het La Haya Festival (Lucent Danstheater in Den Haag), het Holland Dance Festival, Lleno de Flamenco en Vamos a la Haya!

Ana wordt regelmatig gevraagd als gastdocente, o.a. tijdens de Flamenco Biënnale in Nederland en voor workshops.

Ana verblijft jaarlijks geruime perioden in Spanje om haar dansstijl verder te ontwikkelen en om nieuw dansmateriaal & inspiratie op te doen. Zij volgde lessen en masterclasses bij vele flamenco grootheden, zoals Patricia Guerrero, Eduardo Guerrero, Ana Morales, Marco Flores, Olga Pericet en Isabel Bayón. In Nederland volgde zij aan het begin van haar carrière gedurende vele jaren les bij Vida Peral.

ana_zww